Dit vergeten Nederlandse reizigers in de taxi als ze op reis gaan

Lost luggageEen reis kan op momenten de nodige paniek en stress met zich meenemen. In de praktijk uit dit zich vaak in vergeetachtigheid op het laatste moment. Iedereen zal de situatie wel herkennen wanneer je net in het vliegtuig zit en je dan pas beseft dat je iets bent vergeten.

Als taxichauffeurs van en naar vliegvelden, weten de chauffeurs van Taxi2Airport als geen ander wat er wel niet vergeten wordt op reis. Om dit in kaart te brengen, deed Taxi2Airport onderzoek naar vergeten spullen in taxi’s voor het begin van de reis.

In totaal werden 1858 willekeurige taxiritten in 2016 onderzocht, waarbij het reisgezelschap bestond uit Nederlandse passagiers. Het ging hierbij om ritten naar Schiphol, Rotterdam-The Hague Airport en Eindhoven Airport. Het onderzoek bracht een aantal opmerkelijke feiten naar boven.

Nederlands gemiddelde

In 21% van de gevallen (390 taxiritten) werd er iets vergeten in de taxi. Een op de vijf reizigers vergeet dus iets mee te nemen op reis. Een groot deel (89%) van deze reizigers had het verlies snel door en kon tijdig contact opnemen met de chauffeur. 92% van de spullen uit overige ritten werd later alsnog herenigd met de eigenaar.

Meest vergeten spullen

Van de 390 taxiritten kon een top 5 gemaakt worden van meest vergeten spullen. De mobiele telefoon wordt het meest vergeten op reis (22%). Ook contant geld wordt opvallend vaak vergeten (16%). Verder staan de portemonnee (ruim 13%), paraplu’s (ruim 12%) en sleutels  (9%) in de top 5. De overige vergeten spullen zijn ondergebracht in een grafische weergave.

Opmerkelijk

In het voorjaar van 2016 werd een trouwring vergeten die bestemd was voor een huwelijksaanzoek in het buitenland, zo bleek later.  Verder werd in december van het vorige jaar een tas met 1500 euro aan contant geld aangetroffen onder de achterbank. Zowel de mogelijke bruidegom als de eigenaar van het geld hadden geluk. Zij kregen hun eigendommen terug doordat eenvoudig te achterhalen was dat zij de rit hadden gemaakt.

Percentages vergeten spullen

Het is dus raadzaam om altijd een dubbele check te doen voordat je  de taxi uitstapt. Voor je het weet verlies je een heleboel geld of; erger nog, loopt je aanzoek niet zoals je had gehoopt.

Bij Taxi2Aiport hebben de partners het lekker druk; niet alleen met rijden, maar ook met schoonmaken. Iedere rit moeten de wagens van onze transportpartners schoon zijn, zowel van binnen als van buiten. Tijdens het schoonmaken van taxi’s komen onze transportpartners vaak vergeten spullen tegen, die volgens ons beleid gemeld en geregistreerd dienen te worden. Door middel van deze gegevens hebben wij bovenstaand onderzoek kunnen uitvoeren en hebben wij deze interessante gegevens ook met u kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *