Nederlanders nemen minste koffers mee op reis


Door te jaren heen is het bagagebeleid van luchtvaartmaatschappijen steeds onduidelijker en strenger geworden. Een aantal jaren geleden was het beleid simpel. Per persoon mocht je één koffer (20kg) meenemen en naar sommige landen waren twee stuks zelfs toegestaan. Sinds de komst van de low-budget luchtvaartmaatschappijen is de duidelijkheid echter vaak ver te zoeken. Uit voorzorg lijkt men daarom met steeds minder bagage te reizen.

Taxi2Airport deed onderzoek naar het aantal bagage waarmee men van en naar luchthavens reist. In totaal onderzocht Taxi2Airport 28 landen waarin het zelf actief is. Onder de landen bevinden zich 19 Europese landen en 9 landen buiten Europa; zoals Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika. In de eerste instantie werd Nederland onder de loep gelegd. Het onderzoek bracht een aantal opmerkelijke feiten naar boven.


Nederland

In Nederland worden er gemiddeld 0,7 koffers per persoon meegenomen van en naar luchthavens als Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Daarnaast bestaat het gemiddelde Nederlandse reisgezelschap uit twee personen, dus kunnen we ervan uitgaan dat men vaak een koffer deelt.

Als er verder ingezoomd wordt op Nederland, blijkt dat Limburgers het meeste aantal bagage meenemen. Het gemiddelde is hier namelijk 1,1 koffers per persoon. Verder vallen Zeeland en Noord-Brabant op met 1,0 koffer per persoon. Aan de andere kant van het spectrum staan de Friezen met 0,5 koffers per persoon.


koffers-nederland-taxi


Europa

Het is opvallend dat Nederlanders gemiddeld minder dan één koffer per persoon meenemen. Kijkend naar de onderzoeksresultaten in Europees verband, kunnen we stellen dat -van alle Europese landen- Nederland het minste aantal bagage mee op reis neemt. Het Europees gemiddelde bij het aantal bagage ligt namelijk wat hoger. Europeanen nemen gemiddeld 1,2 koffers per persoon mee. Vergeleken met Nederlanders is dit een halve koffer meer per persoon en 1 koffer meer per reisgezelschap van twee personen. Het gemiddelde reisgezelschap bestaat in Europa overigens ook uit twee personen.


Opvallend aantal koffers in Europa

Vooral de Oost-Europese landen scoren hoog met het aantal bagage per persoon. De top vijf wordt in Europa bezet door Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Rusland. Rusland is de Europese koploper met gemiddeld 2,7 koffers per persoon.


koffers-wereldwijd-taxi


Buiten Europa

Wereldwijd schommelt het gemiddelde rond 1,5 tot 2 koffers, er zijn echter drie uitschieters te onderscheiden. Het meest opvallend is Saoedi-Arabië, waar men gemiddeld met 6 passagiers reist en 3 koffers per persoon meeneemt. De Saoedi’s doen dus alles behalve zuinig aan. Met een reisgezelschap van 6 personen worden er rustig 18 koffers afgetikt. Europese koploper Rusland neemt samen met Zuid-Afrika de gedeelde tweede en derde plaats in (2,7 koffers per persoon).


koffers-graphic


Bij Taxi2Aiport hebben wij het natuurlijk lekker druk, dat betekent ook veel koffers. Tijdens het reserveren van een rit geven mensen aan met hoeveel zij reizen en hoeveel bagage zij meenemen. Door middel van deze gegevens hebben wij bovenstaand onderzoek kunnen uitvoeren en hebben wij deze interessante gegevens ook met u kunnen delen.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *