Dagje Eindhoven

Eindhoven heeft veel leuke bezienswaardigheden voor jong en oud. Eindhoven ligt in het zuiden van Nederland en de gemeente Eindhoven telt 223.000 inwoners, wat het de vijfde grootste stad van Nederland maakt. Ook is Eindhoven onderdeel van de Brabantse Stedenrij, wat de benaming van de metropool is die de Nederlandse Brabantse steden Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Oss samenvoegen. De Metropool telt 2 miljoen inwoners.

Ook heeft Eindhoven een eigen vliegveld, die ook wordt gebruikt voor militaire doeleinden. Het vliegveld ligt 7.6 km van Eindhoven af. Het is het een na grootste vliegveld van Nederland op Schiphol na, en vorig jaar vlogen er zo’n 5.7 miljoen passagiers van en naar Eindhoven airport.

Wat te doen in Eindhoven?

 Er zijn veel plekken die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken wanneer u in Eindhoven bent.

Muziekgebouw van Eindhoven

Het Muziekgebouw van Eindhoven is geschikt voor jong en oud. Of u nu van jazz, klassieke muziek of pop houdt alles is mogelijk. Jaarlijks worden er meer dan 300 concerten gehouden in het muziekgebouw. Het muziekgebouw staat midden op de markt, en is maar 5 minuten lopen van het centraal station van Eindhoven. Op donderdagen is er een open lunchconcert. Ook worden er regelmatig inspirerende masterclasses gehouden met verschillende onderwerpen. Bekijk <a href=”https://www.muziekgebouweindhoven.nl/agenda/ “>hier</a> de agenda, zodat u op de hoogte bent van alle concerten die de komende tijd gehouden worden.

Stadsbrouwerij

Een andere bezienswaardigheid is de Stadsbrouwerij Eindhoven. Hier kunt u de zelf gebrouwen biertjes met namen als de Witte Dame en Heeren van Eynthoven combineren met de heerlijke gerechten die ook worden geserveerd. Daarnaast kunt u genieten van het grote terras van het Proeflokaal, wat midden in het centrum van de stad ligt. U kunt het hele brouwproces mee beleven tijdens een rondleiding door de brouwerij, waarna je één van de met bier gestookte likeuren kunt proeven. De toer wordt gedaan door echte bier specialisten die alles over het brouwproces weten en dus al uw vragen kunnen beantwoorden.

Ontdekfabriek

Komt u Eindhoven met kinderen bezoeken dan is de Ontdekfabriek de plek om heen te gaan. Er zijn veel verschillende activiteiten voor kinderen om de technologie te ontdekken. Het is een interactief museum en er zijn vele workshops voor kinderen. Zo kunnen ze hun eigen film maken, of andere uitvindingen leren kennen. Daarnaast is er ook een binnen- en buiten speelgebied waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. Op het speelgebied staan bijzondere speelapparaten die allemaal te maken hebben met technologie. Het leuke hieraan is dat kinderen al spelend meer kunnen leren over technologie.

PSV stadion

Als u een voetballiefhebber bent moet u natuurlijk een kijkje nemen bij het PSV-stadion genaamd Philips stadion. Dit stadion is erg modern en staat midden in het centrum van Eindhoven. Het Philips stadion wordt ook wel gezien als één van de mooiste stadions van Nederland vanwege de tribunes die heel dicht op het veld staan, de goede lichtinstallaties en de prima faciliteiten voor de pers en voor zakelijke relaties. Het stadion heeft een capaciteit van 35.000 toeschouwers en alle zitplaatsen zijn overdekt en verwarmd.

Van Gogh Village

Ook is het Van Gogh Village gelegen in Nuenen zeker de moeite waard. Hier zijn 21 plekken die u kunt bezoeken om alles te weten te komen over Van Gogh. Zo kan je meer te weten te komen over wie hij was, hoe hij woonde, met wie hij om ging en waarom hij zo van Nuenen hield. Het wordt allemaal duidelijk tijdens een leerzame rondleiding met audiogids mogelijk in 8 talen. De 21 plekken waar u Van Goghs werk kunt bewonderen liggen samen aan een wandel- en fietsroute. Een deel van het fietspad is nagebouwd als het bekende kunstwerk de Sterrennacht. Duizenden fonkelende stenen zijn in het asfalt verwerkt wat echt een magisch gevoel geeft.

Carnaval

Bent u in Eindhoven rond Februari dan moet u natuurlijk een bezoekje nemen aan de Carnaval. Tijdens Carnaval wordt Eindhoven omgetoverd tot Lampegat. Lampegat is de naam voor Eindhoven tijdens carnaval. Door de hele binnenstad van Eindhoven is van alles te beleven. Zo staan er op veel verschillende plekke grote tenten waar verschillende optredens plaatsvinden. Ook is er natuurlijk de welbekende carnavalsoptocht die om 11:11 begint. Vergeet natuurlijk niet om leuk verkleed te gaan!

Met de Eindhoven Airport Transfer van Taxi2Airport.com kunt u gemakkelijk van vliegveld Eindhoven naar het centrum komen, of andersom.